divendres, 13 de febrer del 2009

Trystorming

(Aquí tenéis disponible la versión en castellano de este post)

Via el blog Oikoumene m'assabento de l'existència del blog PebbleStorm on en aquest post es parla del concepte de 'trystorming' (en contraposició al 'brainstorming' o pluja d'idees, segons la traducció al català).

El post està escrit per Scott Krajca, un enginyer que quan treballava a la companyia d'avions Boeing va conèixer el trystorming de la mà d'ex-executius de Toyota.

Es pot definir el trystorming com una combinació del brainstorming amb el prototipatge.

Amb només aquesta definició segur que encara no en tenim prou per veure exactament què és el trystorming.

Amb la pluja d'idees (brainstorming) el que obtenim són això, idees. En canvi, el trystorming va més enllà, aconseguim donar cos, donar imatge, donar producte a aquestes idees.

Així doncs, permet que les persones implicades - per exemple els directius - puguin visualitzar, tocar, provar les idees amb més possibilitats de ser les escollides i modificar-les, adequar-les, combinar-les, abans de ser implementades.

El que es fa, d'aquí el nom, és provar - try - amb totes les idees (o amb les que tenen més opcions d'èxit) resultants del brainstorming.

Què hi guanyem?

Hi guanyem en el fet que fem un ràpid prototipatge intentant consumir el menor volum de recursos i, a la vegada, simulant repetidament les idees tot refinant-les a cada iteració fins que no queda cap aspecte a concretar.

Anem provant totes les idees, en fem prototips, en descartem algunes, en refinem d'altres... fins que només ens en queda una (que potser serà una barreja de les idees inicials).

En el post s'esmenta que amb el trystorming els japonesos han trobat la manera de jugar i divertir-se al mateix temps que creen increïbles idees per reduir temps i costos empresarials.

De fet la seva filosofia és:
  • Tenir com a mínim unes set idees a través de brainstorming / esbossos.
  • Si és necessari, reduir-ho a tres idees.
  • Simular, simular, simular (o provar, provar, provar). La seva filosofia és fallar tan aviat i tan sovint com sigui possible.
  • Combinar les idees fins arribar a un resultat òptim.
  • Utilitza el trystorming en el teu negoci i repeteix el procés cada cop que ho necessitis.
(La imatge d'aquest post l'he obtinguda d'aquí).


Enllaços relacionats:

Estava escoltant el disc 'Metal Jukebox' dels Helloween mentre estava redactant aquest post.

Aquest disc només conté versions de cançons d'altres grups, això li dóna atractiu, especialment si tenim en compte la diversitat d'estils musicals dels grups versionats: Scorpions, Jethro Tull, Abba, David Bowie, Faith No More, The Beatles, Focus, Alex Harvey, Frank Marino, Cream i Babe Ruth.

És recomanable escoltar-lo, sobretot si us pica la curiositat de sentir cançons d'aquests grups versionats per un grup clàssic de Heavy Metal.

(Enllaç a la seva fitxa en el meu inventari de música)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gracias por la mención...Me he animado a seguir con el tema. Saludos.

Xavier ha dit...

Una mica tard, però gràcies per comentar lo del trystorming.
No ho coneixia i és molt interessant!

Si recollir idees (i per tant també participació) és important, això va més enllà i permet provar aquestes idees per a dur-les a terme.

Salut!

MarcG ha dit...

Xavier,

Gràcies per passar-te pel Brou.

Crec que el trystorming és la "filosofia" adequada pels temps en què estem on tot canvia constantment i de forma molt ràpida, no podem permetre el luxe d'esperar a tenir-ho tot clar.

Per cert, a veure si xerrem en algun moment, et vaig veure al PdF però jo estava massa liat...