Aquestes jornades estan organitzades per l'ONU i per la Generalitat de Catalunya, de fet, és la primera vegada que aquestes jornades es realitzen fora de la seu de les Nacions Unides.
Aquestes jornades es complementen amb l'entrega de premis relacionats amb el Dia del Servei Públic que l'ONU va instaurar pel dia 23 de juny.
No sóc molt partidari dels "dies de..." però reconec que és una bona manera de que es parli sobre un determinat tema, per tant, és positiu que hi hagi un dia que ajudi a reivindicar el Servei Públic, especialment en aquests darrers mesos què ha rebut nombrosos atacs, no només econòmics.
Tanmateix, en el nostre país no crec que tingui massa repercussió aquest dia donat que és el dia de la revetlla de Sant Joan, a més, inici d'un llarg pont i, per alguns, també és inici de vacances.
No obstant, fa falta que el servei públic s'expliqui més i millor a la societat, que es trenquin tòpics i idees preconcebudes totalment allunyades de la realitat. Com ho podem fer?, amb pedagogia, amb humilitat i, sobretot, amb processos de transparència i d'obertura dels governs que ajudin a que la ciutadania pugui apropar-se a les administracions, necessitem la implicació i el treball conjunt de tothom: ciutadania, administracions públiques, empreses, etc.
Aquesta és la notícia que he penjat avui en el web d'eGovernment de l'Ajuntament de Barcelona:
Barcelona acull l'entrega dels Premis al Servei Públic de l'ONU
Des d'ahir dilluns 21 i fins demà dimecres 23 de juny, Barcelona acull el 10è Fòrum Global del Servei Públic i el lliurament dels premis mundials al bon govern i l'e-Government de l'ONU.Aquestes jornades estan organitzades per la Divisió d'Administració Pública i Gestió del Desenvolupament (DPADM) de les Nacions Unides en col•laboració amb la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.
L'objectiu del Fòrum és debatre, amb experts de tot el món, sobre el servei públic que realitzen els governs mitjançant l'intercanvi d'experiències.
Aquestes jornades estan organitzades en 4 eixos principals:
• Com promocionar la innovació en els serveis públics, especialment en conceptes com la transparència i l'accountability (capacitat de retre comptes).
• Implicació de la ciutadania en els afers públics.
• La millora de la gestió del coneixement i l'e-governança.
• El paper del servei públic en l'actual context de crisi econòmica global.
I tot això en el marc dels Objectius del Mil·leni.
D'altra banda, en el 2003 la Organització de les Nacions Unides va instaurar el dia 23 de juny com el dia mundial del Servei Públic.
Coincidint amb aquesta data, aquest 23 de juny les Nacions Unides entregaran un premi a Espanya per la important millora que presenta el nostre país en l'àmbit del Govern Electrònic, segons es desprèn de la darrera Enquesta sobre e-Government de les Nacions Unides.
Enllaços relacionats:
- 2010 United Nations Public Service Day - Awards Ceremony and Forum. ONU.
- UN E-Government Survey. ONU.
- España recibe galardón especial de la Encuesta sobre Gobierno Electrónico de Naciones Unidas. La Moncloa.
- Premi ONU Barcelona 2010. Generalitat de Catalunya.
- Gobierno Electrónico en el dia del Servicio Público. Andrés Nin.
- Premio de la ONU al esfuerzo en administración electrónica. Montaña Merchan.
- Beneficis d'aplicar un procés de transparència a les administracions públiques. Marc Garriga.
- WeG009: Es publica el primer llibre en castellà sobre Govern Obert. Marc Garriga.
- Web d'eGovernment de l'Ajuntament de Barcelona.
2 comentaris:
A mi lo que más me sorprende de todo esto, es el poco bombo que se le ha dado al tema. Aunque fuera sólo por compensar de modo simbólico la caida de sueldo del 5%, yo habría sacado fanfarrias y maracas. Está claro que los políticos piensan de otro modo.
Andrés,
Tienes razón, no se entiende que no se haya aprovechado esta oportunidad.
Supongo que esta "no-acción" corrobora que nuestros dirigentes políticos no creen en la administración electrónica, aún hay un gran desconocimiento de este paradigma en la mayoría de los políticos (y de los altos cargos).
Este desconocimiento provoca que no sepan aprovechar las buenas noticias, como este premio que recibió España ayer... ni más ni menos que de la ONU.
¡Lástima!, una oportunidad perdida para promocionar el gobierno electrónico: la mayoría de la sociedad aún está lejos del gobierno electrónico, premios como éste ayudan a que la gente empiece a saber qué es esto de la administración electrónica.
Necesitamos más pedagogía, más evangelización... y, sobretodo, más paciencia! ;-)
Gracias por pasarte por aquí.
Publica un comentari a l'entrada